OM MIG - ALEX HÖGSTRÖM

Jag har jobbat med barn sedan 2002 på olika daghem i Stockholm, Åbo och Helsingfors, drivit eftis-verksamhet i flera och varit klasslärare i ett år.

När jag i början av 2004 började träna capoeira, var det en självklarhet att jag skulle hålla kurser för barn. Jag höll första kursen redan år 2005 i Munksnäs i Helsingfors för barnen i min eftis. Samma år i juni bar det av till Brasilien var jag i åtta månader reste runt och tränade med olika mästare och andra lärare. I Rio de Janeiro mötte jag Mästare Marrom som tillsammans med sina elever varit föregångare vad gäller undervisning av capoeira för barn. Jag tränade mycket med Marrom och följde med hans elever till deras barnträningar.

När jag återvände till Finland började jag genast undervisa ungdomsgruppen i min dåvarande grupp Nativos (Senzala) i Helsingfors.

År 2006 valde jag att följa Mästare Marroms stil av capoeira, capoeira angola, och började träna med hans finska elev Markus Vainio-Mattila eller Carcará.

Med tiden blev kurserna flera och sedan 2009 har jag jobbat med capoeira på heltid. År 2011 fick jag min oficiella lärartitel, professor de capoeira.

Jag driver kurser i Helsingfors, Kyrkslätt, Sjundeå, Karis och Ekenäs. En mer detaljerad lista på var och hurudana kurser jag ordnat hittar du här.

Copyright © 2012 Alexander Högström